Ciucã: elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett „mérgezõ szerkesztõségeket”

Ciucã: elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett „mérgezõ szerkesztõségeket”

A kormány „határozottan” elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet – jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök, hangsúlyozva, elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett ‘mérgező szerkesztőségeket’ a közvélemény előtt.

Hírdetés

Kormányfő arra reagált, hogy az AUR uszítókampányba kezdett, arra biztatva a szimpatizánsait, hogy egy listára írják fel, melyek azok a médiák, amelyekkel szemben kifogásaik vannak. Elsőként a kezdeményezők fel is írták a listára a g4media.ro-t. A felhívás nagy hullámokat vetett a közösségi médiában, mi pedig itt számoltunk be az ügyről részletesen.

‘A román kormány határozottan elutasít minden olyan kísérletet, amely az újságírók megfélemlítésére irányul. A véleménynyilvánítás szabadsága és az információhoz való szabad hozzáférés az erős demokrácia és a jogállamiság működésének garanciája. Nicolae Ciucă miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja az úgynevezett „mérgező szerkesztőségeket” említő lista megjelentetését a nyilvános térben, és kategorikusan elítéli, hogy az eltérő véleményeket az erőszak bármely formájával nyilvánítsák ki.

Románia miniszterelnöke támogatja az alapvető jogokat és az újságírók védelmét, mivel a sajtó elleni gyűlöletkeltés hozzájárulna egy olyan jövőkép kialakításához, amely eltávolítaná Romániát azoktól a demokratikus értékektől, amelyeket NATO- és EU-tagállamként vállalt’ – olvasható a kormány által közzétett üzenetben. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »