Cîțu: az oltás kötelezővé tétele az utolsó megoldás

Cîțu: az oltás kötelezővé tétele az utolsó megoldás

lorin Cîțu miniszterelnök úgy vélekedett csütörtök este a Digi 24 műsorában, hogy az oltás kötelezővé tétele ‘a legutolsó módja’ a járvány megfékezésének, mert nincs válasz arra a kérdésre, hogy mi történjen az immunizálást megtagadó emberekkel.

‘Szó van az oltás kötelezővé tételéről, de én továbbgondolnám ezt. Ha bevezetjük a kötelező oltást, nem kaptam még választ arra a kérdésre: mit csinálunk, ha valaki elutasítja? Milyen döntést hozunk? Levonjuk a fizetését, felbontjuk a munkaszerződését, vagy ez büntetőjogi ügy?’ – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Hírdetés

Cîțu azt is felvetette, hogy a járvánnyal küzdő Romániának szüksége van az egészségügyi dolgozókra. ‘Mit tehetünk azokkal az orvosokkal vagy tanárokkal, akik nem akarnak oltakozni? Mi történik, ha az orvosok 30%-át ki kell rúgnunk azért, mert nem hajlandók beoltatni magukat?’ – fogalmazott.

A kormányfő azt is elmondta, hogy bizonyos kategóriák beoltásának kötelezővé tételéhez törvénytervezetet kell benyújtani a parlamentbe, ilyen irányú intézkedést ugyanis nem lehet sürgősségi kormányrendelettel meghozni. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »