Ciprus döntést hozott az Oroszország elleni szankciók eltörléséről

Ciprus parlamentje elfogadott egy határozatot az Oroszország elleni szankciók eltörléséről. Maria Pelekanou, a Dolgozó Emberek Haladó Pártjának frakcióvezetője csütörtökön beszámolt arról, hogy a határozatot 33 képviselő támogatta, 17-en ellenezték, 17-en pedig tartózkodtak. A határozat kimondja, hogy az Oroszország ellen hozott uniós szankciók kontraproduktívak, és elsősorban az Európai Unió országainak ártanak, emellett az ukrán válság megoldását sem segítették.

Magyar Menedék - Tepe

A dokumentum felszólítja az ukrán válságban érintett feleket a minszki egyezmény valamennyi feltételének betartására, emellett arra kötelezi a kormányt, hogy az Európai Tanácsban a szankciók eltörlésén munkálkodjon.

2014 óta az Európai Unió és Oroszország közti kereskedelmi kapcsolatok nagy mértékben romlottak, ezzel komoly kiesést okozva az exportban érdekelt európai vállalatoknak. Franciaországban teljes iparágakat sodort válságba a szankcióháború. Az európai vállalatok orosz piacról való kivonulását követően számos amerikai multinacionális cég nagy mértékben fokozta piaci jelenlétét Oroszországban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »