Cioloº megint megerõsítette, hogy nem indul a parlamenti választásokon

Az ország stabilitásának biztosítása érdekében még mandátuma elején eldöntötte, hogy nem indul a parlamenti választásokon, és nem csatlakozik egyetlen párthoz sem – nyilatkozta csütörtökön Dacian Cioloş kormányfő, hozzátéve: reméli, hogy “lesz élet a parlamenti választások után is”.

“Ahhoz, hogy reménye legyen a fejlődésre, egy országnak stabilitásra van szüksége, választási évben pedig ez hangsúlyozottabban érvényes. Stabilitásra, egyensúlyra, döntéshozatalkor pedig objektivitásra van szükség. Ezek biztosítása mellett köteleztem el magam, amikor elvállaltam a kormányfői megbízatást, és még mandátumom legelején kijelentettem, nem veszek részt az idei parlamenti választásokon, és nem lépek be egyik pártba sem, hogy hitelemet és minden pozitív energiámat, kreativitásomat erre a megbízatásra összpontosítsam, még ha ez egy rövidtávú projekt is. (…) Ez persze nem jelenti azt, hogy a parlamenti választásokat követően nem lesz élet. Remélem, hogy lesz, és remélem, hogy aktív lesz” – nyilatkozta Cioloş a Bukarest Fórumon mondott beszédében.

A kormányfő hozzátette: vannak olyan elkezdett projektjei, amelyeket nem fog tudni véghezvinni “jelenlegi mandátuma lejártáig”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »