Cioloº: a PLUS tagjainak többsége az USR-vel kötött szövetség folytatását akarja

A SzabadsĂĄg, EgysĂŠg, SzolidaritĂĄs PĂĄrtja (PLUS) tagjainak nagy rĂŠsze a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠggel (USR) lĂŠtrehozott vĂĄlasztĂĄsi szĂśvetsĂŠg folytatĂĄsa mellett foglalt ĂĄllĂĄst egy belső felmĂŠrĂŠsen – mondta vasĂĄrnap KolozsvĂĄron a PLUS elnĂśke, Dacian Cioloş.

“A pĂĄrt tagjainak 88 szĂĄzalĂŠka a szĂśvetsĂŠggel kapcsolatos projekt folytatĂĄsĂĄt akarja, ugyanakkor a kĂŠt alakulat kĂśzĂśtti kapcsolat megerősĂ­tĂŠsĂŠt, egysĂŠgesebb ĂŠs egyĂŠrtelmĹąbb mĹąkĂśdĂŠst szeretne” – fogalmazott.

Hírdetés

Cioloş azt mondta, a PLUS-tagok kĂśrĂŠben vĂŠgzett belső felmĂŠrĂŠs nyomĂĄn nyĂ­lt levelet kĂźldtek az USR-tagoknak, benne hĂĄrom javaslattal. Az egyik egy “egysĂŠges Ăźgyvezető struktĂşra” lĂŠtrehozĂĄsĂĄra vonatkozik, amelyet a kĂŠt pĂĄrt ĂĄltal kĂśzĂśsen megvĂĄlasztott főtitkĂĄr vezetne, a mĂĄsodik javaslat egy ĂĄrnyĂŠkkormĂĄny felĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt ĂŠs kĂśzĂśs politikai program kidolgozĂĄsĂĄt szorgalmazza, a harmadik pedig arra vonatkozik, hogy 2020 februĂĄrjĂĄig a politikai megĂĄllapodĂĄsĂĄban rĂśgzĂ­tett eljĂĄrĂĄs szerint nevesĂ­tsĂŠk a helyhatĂłsĂĄgi vĂĄlasztĂĄsokon indĂ­tandĂł kĂśzĂśs jelĂślteket.

Dacian Cioloş nyomatĂŠkosĂ­totta, a nyĂ­lt levĂŠllel a cĂŠl “az ĂŠpĂ­tkezĂŠs folytatĂĄsĂĄra, az egysĂŠgre ĂŠs kohĂŠziĂłra vonatkozĂł Ăźzenet kĂśzvetĂ­tĂŠse”, nem ĂĄll szĂĄndĂŠkukban ellenőrzĂŠs alĂĄ vonni a szĂśvetsĂŠget. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »