Cioloș szerint az igazságügyi miniszternek folytatnia kell a munkáját

Tudomásul vette Dacian Cioloş kormányfő, hogy a képviselőház megszavazta a Raluca Prună igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt, és a politikai pártok ezzel kapcsolatos álláspontjával is tisztában van, de azon az állásponton van, hogy a miniszternek folytatnia kell munkáját – nyilatkozta a kormányszóvivő.

Liviu Iolu szerint a miniszterelnök úgy véli, azért hívták a Parlamentbe a tárcavezetőt, hogy tisztázza bizonyos kijelentéseit, nem pedig azért, mert érdemi kifogásaik lennének a honatyáknak Raluca Prună munkájával kapcsolatban.

“A kormányfő szerint Raluca Prunăn nem azt kérték számon, amit miniszterként tett vagy nem tett, hanem azt, amit mondott. A miniszterelnök úgy véli, hogy az egyszerű indítvány benyújtásával a képviselők tisztán akartak látni a tárcavezetőnek egy bizonyos szövegkörnyezetben tett kijelentéseivel kapcsolatban, miniszteri mandátuma és az igazságügyi tárca által felvállalt célkitűzések tekintetében azonban nem fogalmaztak meg érdemi kifogásokat” – fogalmaz sajtónyilatkozatában a kormányszóvivő.

A képviselőház 155 támogató szavazattal elfogadta kedden az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. A képviselők közül hatvanan nem voksoltak.

A hazugság is ölhet címet viselő egyszerű indítványról múlt kedden tárgyaltak a képviselők. Az indítványban az azt benyújtó Szociáldemokrata Párt az igazságügyi tárcavezető lemondását kérte. A miniszter azon nyilatkozatát kifogásolják, amelyben azt mondta, hazudott az Emberi Jogok Európai Bíróságán, amikor a hazai fogvatartási intézetek számára kiutalt alapokról kérdezték. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »