Ciolacu Iohannis diszkriminációs bírságáról: az államfő nevetségessé tette Romániát, bocsánatot kell kérnie!

Ciolacu Iohannis diszkriminációs bírságáról: az államfő nevetségessé tette Romániát, bocsánatot kell kérnie!

Marcel Ciolacu véleménye szerint Klaus Iohannisnak nyilvánosan bocsánatot kell kérnie, és meg kell ígérnie a románoknak, hogy többé nem próbálja meg olyan témákkal életben tartani a pártját, amelyek méltatlanok egy európai államfőhöz.
A PSD elnöke ezzel arra reagált, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vezetősége szerdán 5000 lejre bírságolta Klaus Iohannis államfőt hátrányos megkülönböztetés és a méltósághoz való jog etnikai/nemzetiségi alapon való megsértése miatt.

„Iohannis elnöknek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie, és meg kell ígérnie a románoknak, hogy többé nem próbálja meg olyan témákkal életben tartani a pártját, amelyek méltatlanok egy európai elnökhöz. Az államfő Erdéllyel kapcsolatban tett kisiklását ma a CNCD szankcionálta. Szükséges, de szimbolikus gesztus volt.

– írta az Agerpres szerint a parlament alsóházát is elnöklő Ciolacu a Facebook közösségi oldalon.

Amint arról beszámoltunk, Klaus Iohannis államfőt az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vezetősége hátrányos megkülönböztetés és a méltósághoz való jog etnikai/nemzetiségi alapon való megsértése miatt 5000 lejre bírságolta szerdán. Az államelnököt a Székelyföld autonómiastatútumának törvénytervezete kapcsán tett nyilatkozata miatt szankcionálta a CNCD. Iohannis akkor kijelentette: a parlamentben a legnagyobb erőt képviselő Szociáldemokrata Párt (PSD) „azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak”.

Hírdetés


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »