Címvédésre készül a Kolozsvári CFR a pénteken rajtoló Liga 1-ben – a Sepsi OSK a felsőházat célozza meg

Címvédésre készül a Kolozsvári CFR a pénteken rajtoló Liga 1-ben – a Sepsi OSK a felsőházat célozza meg

A címvédő Kolozsvári CFR hazai pályás mérkőzésével rajtol pénteken az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es szezonja. Az eddigi átigazolások alapján a fellegváriak idén is főesélyesként kezdenek, de a Sepsi OSK is beférkőzne a legjobb hat közé.
„A Szuperkupát megnyertük, jöhetnek az újabb célok” – mondta Bogdan Mara, a címvédő Kolozsvári CFR sportigazgatója, amikor a héten a sajtó előtt is bemutatta a nyáron érkezett játékosaikat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es szezonjának pénteki rajtjára. Az eddig leszerződtetett futballisták láttán úgy tűnik, hogy a fellegváriaknak sikerült a legjobban megerősíteni a keretüket, hiszen miközben több kulcsemberüket megőrizték, melléjük válogatott futballistákat hoztak Edi Iordănescu vezetőedző irányítása alá.

Robert Ndip Tambe (Adana Demirspor), Andrei Radu (Aris Limassol), Mate Males (Rijeka), Lang Ádám (Dijon) és Giuseppe De Luca (Virtus Entella) leigazolásáról már korábban beszámoltunk, de visszatért Cristian Manea is, a csütörtöki sajtóértesülések szerint pedig a „veterán” Cristian Săpunaru is csatlakozhat a címvédésre törekvő együtteshez.

A futballisták bemutatásakor egyébként a magyar válogatott Lang Ádám hangsúlyozta, hogy a franciaországi csapatban kevés játéklehetőséget kapott, de reményei szerint a CFR-nél már sűrűbben pályára léphet.

A kolozsváriak pénteken azt a Botoșani-t fogadják az első fordulóban, amely szerződést hosszabbított Costel Enache edzővel, de keretébe tíz új játékost hozott a távozók helyére.

Hírdetés

Nem jelent túl nagy meglepetést, hogy a CFR egyik legfőbb riválisa újfent az FCSB lesz, amely továbbra is Nicolae Dică vezetőedző irányításával készül.

Többek között Constantin Budescu, Valerică Găman, Denis Alibec és Larie hagyta el a bukaresti piros-kékeket, miközben helyükre eddig csak ketten érkeztek – Moruțan a Botoșani-tól, Quaka a Iași-tól szerződött át.

A csütörtökön sajtótájékoztatót tartó Mihai Stoica sportmenedzser viszont így is kielégítőnek tartja a keretüket a hazai bajnokságra, további erősítést csak akkor tartana indokoltnak, ha bejutnának az Európa Liga csoportkörébe.

„Most nincs is értelme, hogy bárkit is figyeljünk. Talán csak egy támadó középpályásra lenne még szükségünk. Ott van nekünk Ovidiu Popescu, Moruțan és Teixeira, de utóbbi jobban játszik a széleken. Kiegyensúlyozott keretünk van, és várjuk, hogy visszajöjjön Gnohere, akinek még idő kell, amíg visszanyeri a formáját. Nem is értem, hogy miért beszélnek csatárproblémáról, amikor itt van nekünk ő és Florin Tănase” – mondta. A sportmenedzser szerint Budescu távozása óta sokkal nagyobb lett a taktikai fegyelem a csapatban, és arra törekszenek, hogy olyan stílust alakítsanak ki, amely a 2004–2006-os és a 2012–2013-as idényben sikerre vezette őket.

Az FCSB-hez hasonlóan a Craiova sem pótolta még maradéktalanul a távozó játékosait,

mert bár az olasz Devis Mangia edző keretébe került Pigliacelli kapus (Pro Vercelli) és a fiatal Cicâldău, azt már a CFR ellen elveszített Szuperkupa-döntő után megállapították, hogy még nincsenek csúcsformában az új szezonra nézve. Hogy ezt a Florin Bratu edzette Dinamo ki tudja-e használni, azt még nem tudni. Tény ugyanakkor, hogy

bár a Ștefan cel Mare úti együttes nem szeretne ismét lemaradni a felsőházi rájátszásról, fontos futballistáit veszítette el nyáron Nemec, Torje vagy épp Palici személyében.

Helyükre eddig nem érkeztek nagynevű játékosok, így a csütörtökön bejelentett igazolása tűnik a legfontosabbnak, mivel megállapodott a 23 éves középpályás, Tomislav Gomelttel, aki a Rijeka játékosaként legutóbb a spanyol másodosztályban szereplő Lorca együttesének volt kölcsönadva.

Az Európa Liga-selejtezőn már „formába” lendült Viitorul háza táján nem elhanyagolandó, hogy a korábban bajnok konstancaiak edzője, Gheorghe Hagi – a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) legfrissebb kimutatása alapján – a mezőny legidősebb és egyben legtapasztaltabb edzője is a maga 154 Liga 1-es meccsével a háta mögött.

Időben elkészül a sepsiszentgyörgyi futballstadion 400 ezer euróból kialakított villanyvilágításos rendszere – jelentette be a Sepsi OSK csütörtöki sajtótájékoztatóján Csinta Samu klubelnök, aki már korábban is kiemelte, hogy az új idényben nem szeretnék az utolsó fordulókra bízni a bennmaradásuk bebiztosítását, hanem

már a rájátszás előtt megnyugtató helyzetre fognak törekedni, és már a legjobb hat közé jutást sem tartják elérhetetlennek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »