Cigánypénzek nyomában: mindenkit kihallgatnak, aki szerződött az ORÖ-vel

Cigánypénzek nyomában: mindenkit kihallgatnak, aki szerződött az ORÖ-vel

Mindenkit kihallgatnak, akinek megbízási szerződése volt az Országos Roma Önkormányzattal, a testület tagjait és hozzátartozóikat is – mondta el a Népszabadságnak Lakatos Oszkár, az ORÖ képviselője.

 
 
Mindez azt jelentené, hogy a gyanús pénzköltések és az eltűnő milliárdok miatt tömeges kihallgatásokra van kilátás. A NAV viszont azt a tájékoztatást adta, hogy az eljárás valóban folyik, de a pénzügyi nyomozók csak tömegesnek nem mondható számban terveznek tanúkihallgatásokat.
 
A kihallgatások jövő szerdán lesznek. Lakatos Oszkár elmondta:
 
ő mintegy harminc feljelentésről tud, amit oma politikusok, ellenzéki pártok képviselői és „külsős” magányszemélyek tettek visszaélések gyanúja miatt.
 
Lakatos elárulta azt is, hogy bár a Híd a munka világába-program során eltűnő pénzek vannak célkeresztben, de akadnak más furcsaságok is: az ORÖ kasszája üres, ezért többeknek az országos önkormányzat egyik intézményével, a módszertani központtal volt szerződésük.
 
Az intézmény éves költségvetése 30 millió forint, mégis százmilliós nagyságrendben történhettek kifizetések – hogy miként, az egyelőre rejtély.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »