Choupo-Moting koronavírusos

Choupo-Moting koronavírusos

Újabb játékos szolgáltatott pozitív koronavírustesztet a Bayern München labdarúgócsapatánál: Jean-Eric Maxim Choupo-Moting szervezetében úgy mutatták ki a vírust, hogy már karanténban volt.

A német klub emlékeztetett rá, hogy a kameruni támadó mellett korábban Joshua Kimmichet, Serge Gnabryt, Michael Cuisance-ot és Jamal Musialát különítették el, mert fertőzöttel került kapcsolatba, tehát kontakt személynek minősült. A tájékoztatás kitér rá, hogy Choupo-Moting jól van.

A Bayern keretéből november elején Niklas Süle vált ki, 9-én jelentették be, hogy megfertőződött. Ő közben már felépült, védőtársának Josip Stanisicnak pedig a múlt a múlt héten lett pozitív a tesztje.

Hírdetés

A kiesők miatt a keddi, kijevi Bajnokok Ligája-mérkőzésen – melyet a Bayern München 2-1-re megnyert – mindössze négy mezőnyjátékos ült a bajorok kispadján.

A koronavírus-járvány különböző mértékben sújtja a csapatokat. A helyzet azonban nem jó, amit az is alátámaszt, hogy Helge Leonhardt, a német másodosztályban szereplő Erzgebirge Aue elnöke a bajnokságok időleges – pár hétig tartó – felfüggesztését szorgalmazta. A Német Labdarúgóliga (DFL) ugyanakkor – amely az első és a másodosztály küzdelmeit szervezi – elutasította ezt az indítványt, egyúttal jelezte, hogy a további intézkedések tartományi hatáskörbe tartoznak.

Szászország például már zárt kapus rendezést írt el, ami a három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig-et is érinti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »