Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa

Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa

VATIKÁNVÁROS. Chilébe és Peruba látogat 2018. január 15. és 21. között Ferenc pápa – jelentette be a vatikáni sajtóiroda, jelezve azt is, hogy a római katolikus egyház vezetõjének pontos programját késõbb hozzák nyilvánosságra.

"Az állami vezetõk és a püspökök meghívását elfogadva, õszentsége Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Chilében 2018. január 15. és 18. között" – közölte hétfõn Greg Burke szentszéki szóvivõ, és hozzátette, hogy a pápa ezután Peruba is ellátogat január 18. és 21. között. A szóvivõ szerint a pápa utazásának menetrendjét "a kellõ idõben" közzéteszik.

Ferenc pápa idén õsszel is elutazik Dél-Amerikába: szeptember 6. és 10. között Kolumbiába látogat, ez lesz a 20. útja Olaszországon kívülre. Az argentin bíborosból lett katolikus egyházfõ utoljára 2016-ban járt Dél-Amerikában, amikor februárban Mexikóba látogatott, habár elõtte Kubában is tiszteletét tette.

A pápa idén májusban járt utoljára Olaszországon kívül, amikor meglátogatta a portugáliai Fátima zarándokhelyet. A kisváros nevezetessége, hogy annak közelében jelent meg hat alkalommal 1917-ben Szûz Mária pásztorgyerekeknek, legelõször május 13-án. Száz évvel késõbb ugyanezen a napon avatott szentté Ferenc pápa közülük két pásztorgyermeket, Francisco Martót és nõvérét, Jacintát.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »