Célpontba került a kültéri plakátpiac

Célpontba került a kültéri plakátpiac

Nem kapott utasítást a miniszterelnöktől, vagy más tanácsadótól a reklámpiac újrafelosztásával kapcsolatban – állítja a főpolgármester.

A szocialisták viszont továbbra is úgy gondolják, hogy a készülő törvénymódosítással Fidesz-közeli cégeket akarnak helyzetbe hozni. A Hvg.hu egy hónapja írt arról, hogy a miniszterelnök korábbi biztonságpolitikai tanácsadójának volt cége járhat jól az óriásplakát-piac szabályozásával.

A kormány a városkép védelmére hivatkozva szabályozná újra a közterületi reklámokat.

„A spanyol, a francia, a német példa mintavételével próbál a kormány és a kabinet ebben dűlőre jutni, itt ráadásul önkormányzati jogokat érintő kérdésről van szó, tehát a kérdés napirenden van, a tárcák között egyeztetés van. A cél az, hogy a közterületen a kihelyezett plakátokat illetően rend legyen” – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Budapest főpolgármestere is rendet tenne az utcákon.

„Az óriásplakátok rondák, tele van velük a város, pokolian rongálják a városképet” – nyilatkozta a főpolgármester.

Tarlós István azt viszont tagadta, hogy találkozott Tombor Andrással, a miniszterelnök volt tanácsadójával, aki a sajtóhírek szerint, a kültéri reklámpiac újraosztásán dolgozik.

„Nézze, nekem senki nem ad utasításokat. Nem tagadom, hogy azért igyekszem arra odafigyelni, hogy a miniszterelnöknek egy szélesebb koncepció keretében mi a szándéka, utasításokat még tőle sem kapok” – reagált Tarlós

Horváth Csaba szerint egy haveri vállalkozást akarnak helyzetbe hozni a kormánypártok a törvénymódosítással.

„A mai 6-8 szereplő, komoly szereplőhöz képest összesen egy szereplő lenne kinevezve, egyébként igen, a JCDecaux várható ennek a győzteseként, mert úgy van megfogalmazva a törvény szövege és az engedélyek, hogy önkormányzati és kormányzati együttműködéshez köti a folytatást, az pedig ellehetetlenítené az összes többi plakátcég munkáját” – mondta az MSZP fővárosi képviselője.

Elsőként az Index írta meg, hogy a törvénytervezet szerint minden óriásplakátot és hirdetőoszlopot eltávolíttatnának az országban, újakat pedig az önkormányzatok által kiírt koncessziós szerződéseken nyertes cégek állíthatnának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »