Célba érő adományok

Nem csupán az adománygyűjtésről, azok felhasználásáról is egyre többet hallani. A beregszászi reformátusokhoz eljuttatott adományok további útjáról és saját erőfeszítéseikről folyamatosan tájékoztatnak közösségimédia-felületükön.

Mint egyik bejegyzésükben írják, először a pánik és félelem lett úrrá mindenkin, de mára már szervezetten segítenek az Ukrajna belsejéből hozzájuk érkezőknek. Az első nagyobb segélyszállítmányt a poljani protestánsok által működtetett fogadóhelyre juttatták el, majd több adományt küldtek Beregszász befogadópontjaira, például a helyi Bethlen Gábor Líceumba, ahol naponta főznek a náluk megszállóknak.
Az elmúlt napokban 30-40 gyülekezeti tag készített élelmiszer- és gyógyszercsomagokat az otthonukból nehezen kimozduló vagy támasz nélkül maradt idősek részére, valamint az ott maradt édesanyáknak is állítottak össze pakkokat.

Az adományokat saját erőből és testvérgyülekezetek, egyéni felajánlók segítségével finanszírozzák.

„Az általunk támogatott menekülő családoknak, nőknek, gyerekeknek kedves presbiternőink házi süteményekkel kedveskednek. Naponta találkozunk szállást keresőkkel vagy olyanokkal, akik váltóruha nélkül értek ide, nekik gyülekezetünkben igyekszünk találni segítséget. Egyre többen érkeznek hozzánk, (ők ukrán anyanyelvűek), ezért vasárnap délutánonként istentisztelettel egybekötött imaalkalmat hirdettünk a városban és környékünkön menedéket találtak számára” – írják bejegyzésükben. Emellett a gyülekezeti alkalmak sem álltak meg. Minden reggel 8-kor, vasárnap pedig 10-kor tartanak istentiszteletet Beregszászon.