Cél a kultúra működésének újraindítása

Cél a kultúra működésének újraindítása

A világjárvány kezdete óta az állam összesen 111 millió euró összegű segélyt utalt ki a kulturális szektor és kreatív iparág szereplőinek különböző támogatási programok formájában. Ezt hétfői közös sajtótájékoztatójukon jelentették be Eduard Heger kormányfő és Natália Milanová kulturális miniszter.

A kormányfő „precedens nélküli” kulturális támogatásról beszélt. Hozzátette: a fő cél az, hogy a kultúra újra „működhessen”.

Ezzel összefüggésben az oltás felvételére és a járványellenes óvintézkedések betartására szólított fel mindenkit. Hangsúlyozta,

Hírdetés

A kulturális miniszter elmondta: a legutóbbi, egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságoknak szánt támogatási program keretében 433 szubjektum számára 15 684 982 eurót különítettek el. „Az általunk kifizetett támogatás nem csupán a világjárvány negatív hatásait enyhíti, hanem az egyes szubjektumok tevékenységének újraindítását is segíti” – hangsúlyozta Milanová.

A pályázók a támogatás összegét a folyó kiadások térítésére használhatják fel a 2021. január 1. és 2022. március 31. közötti időszakban, továbbá a „túlélés érdekében” felvett hiteleket is visszafizethetik belőle. A dotáció összegének legfeljebb 50 százaléka az ügyvezető igazgató díjazására is felhasználható.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »