Carlos Sainz egészségkárosodástól tart az új F1-szabályok miatt

Carlos Sainz egészségkárosodástól tart az új F1-szabályok miatt

A delfinezés után egy újabb problémára hívták fel a figyelmet.

Az autóknak a csapatokat is váratlanul érő pattogása egy újabb kellemetlen következménnyel járhat, George Russell ugyanis még az áprilisi Emilia Romagna Nagydíj után közölte: tarthatatlan a helyzet a hátfájása miatt. De nemcsak a delfinezés rejt magában hosszú távú egészségügyi kockázatot, hanem az új szabályok szerint épített autók elődieknél jóval feszesebb felfüggesztése is. Erről a mezőnyből Carlos Sainz beszélt elsőként – írta a racingline.hu.

Hírdetés

A kerékvetők már Miamiban is igazán agresszívnak érződtek ezekben az autókban, és Imolában is volt néhány hupli, amelyek eléggé keményen hatottak a testre – nyilatkozta a Ferrari spanyolja az Autosport azon kérdésére, hogy mennyire lesz nehéz a 2022-es autókkal a szűk monacói pályán versenyezni.

“A monacói helyzetnél azonban fontosabb, hogy mi, versenyzők és az F1 el kell gondolkoznunk azon, hogy mekkora árat kell fizetnie egy versenyzőnek a hátával és az egészségével egy ilyen autófilozófia mellett. Szerintem mindennél fontosabb, hogy párbeszédet kezdjünk erről.”

Sainz leszögezte, hogy nem az új szabályok ellen van, amelyek szerinte beváltak. Az viszont aggasztja, hogy hosszú távon milyen egészségkárosodást eredményezhetnek a mostani kocsik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »