Carlos Moedas: a Ciolos-kormány Versenyképes Románia programja követendõ példa

Követendő példának tartja az Európai Bizottság kutatásért, tudományért és innovációért felelős biztosa, Carlos Moedas a Dacian Cioloş vezette kormány Versenyképes Románia elnevezésű programját.

“Kevés ehhez hasonló kezdeményezést láttam Európában. És olyan országra is kevés példa van, amely egy év alatt 30%-kal növelné a tudományos kutatásra és innovációra szánt költségvetését. És azt is elmondhatom, hogy nem sok állam nyújt adókedvezményeket a tudományos kutatóként dolgozó személyeknek” – mondta kedden Carlos Moedas a szenátusban tartott sajtótájékoztatón.

Az uniós biztos hozzátette: a szakértői kormány által szorgalmazott, a kutatási és innovációs tevékenység fejlesztését célzó program követendő példa lehet minden európai politikus számára.

“Az innovációnak, a tudománynak megkerülhetetlen szerepe van Európa jövője tekintetében, ezek nélkül nincs lehetőség az életszínvonal növelésére” – fogalmazott Moedas.

Az Európai Bizottság kutatásért, tudományért és innovációért felelős biztosa találkozott kedden több parlamenti szakbizottság tagjaival is. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »