Čaputová: Nehéz a helyzet Zemplénben, kevés a munkalehetőség

Čaputová: Nehéz a helyzet Zemplénben, kevés a munkalehetőség

Nehéz a helyzet Zemplénben. Nincs elég munkalehetőség. Hosszú ideje nagy a munkanélküliség a régióban, az embereknek meg kell birkózniuk a nehéz szociális helyzettel – mutatott rá Zuzana Čaputová köztársasági elnök, miután pénteken találkozott Tiszacsernyő lakosaival és polgármesterével, valamint a Cargo vasúttársaság képviselőivel és dolgozóival.

Érzelmekkel teli találkozó volt ez, hiszen nagyon nehéz helyzetben vannak a régiónak azok a lakosai, akiknek nincs munkájuk. Vagy külföldre, vagy a szomszédos régiókba kell menniük dolgozni. Kénytelenek itt hagyni a gyerekeiket, a nagyszüleiket, hogy külföldön gondoskodjanak más idős embereiről

– mondta Čaputová.

Az államfő elismerően szólt a nehéz helyzetben lévő emberek bátorságáról. Rámutatott arra is, hogy a pozsonyi (Bratislava) politikusok veszekedései milyen abszurdnak és paradoxnak tűnhetnek az ő szemszögükből nézve.

Hírdetés

Az is érdekelte a köztársasági elnököt, hogyan lehetne segíteni a régiót.

Nagyon örülök, hogy a közeljövőben döntés születhet a lehetséges beruházásokról

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy több mint 1000 munkahely jöhet létre. Hozzátette, továbbra is figyelemmel fogja kísérni a helyzetet.

Zuzana Čaputová pénteki programjában szerepelt a  kényszermunkára elhurcoltak kisgéresi emlékművének megkoszorúzása. Zempléni útja során az elnök asszony szombaton (június 19.) Borsiban Áder Jánossal, Magyarország államfőjével találkozik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »