Čaputová: még a nyári hónapokban mindenki oltassa be magát!

Čaputová: még a nyári hónapokban mindenki oltassa be magát!

Zuzana Čaputová államfő szerdán arra buzdított mindenkit, hogy még a nyári hónapokban oltassa be magát a COVID-19 betegség ellen. A védőoltás megkérdőjelezését elutasította, a politikusokat pedig felszólította, hogy viselkedjenek felelősségteljesen. Az államfő egyben arra kérte a lakosságot, hogy tartsák szem előtt, mekkora kockázatot jelentenek az új vírustörzsek a be nem oltott személyek számára.

„Kérem, ne várják meg a harmadik hullámot, mert akkor már lehet, hogy késő lesz. Csak a második adag beadása után néhány héttel lehetünk biztosak abban, hogy a vakcina megvéd a vírustól” – tette hozzá.

Ez utóbbi magatartást „rendkívül felelőtlennek” nevezte, főleg annak fényében, hogy az uniós tagállamok közül Szlovákiában az egyik legalacsonyabb a beoltottsági arány.

Hírdetés

Hozzáfűzte: a cél, hogy a lehető legkevesebb egészségügyi és gazdasági veszteséggel vészeljük át a harmadik hullámot, viszont a védőoltás megkérdőjelezése veszélyezteti ezt a törekvést.

Čaputová szerint a kormány feladata, hogy a hibákat orvosolja. „Arra kérem a politikai vezetőket, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amelyek mindannyiunkra nézve tragikus következményekkel járhatnak, és hogy járjanak el felelősségteljesen az állampolgárok élete és egészsége védelmében” – zárta felszólalását az elnök asszony.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »