Čaputová is megemlékezik a berlini fal leomlásának 30. évfordulójáról

Čaputová is megemlékezik a berlini fal leomlásának 30. évfordulójáról

Zuzana Čaputová államfő szombaton, november 9-én részt vesz a berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Berlinben. Az elnök asszonyt Frank-Walter Steinmeier német államfő hívta meg. A TASR hírügynökséget Martin Strižinec, Čaputová szóvivője tájékoztatta pénteken.

A megemlékezésen a V4 minden államfője részt fog venni. Az ünnepség keretében a berlini fal emlékművénél Angela Merkel német kancellárral közösen rózsákat fognak a falba illeszteni, így emlékezve meg az áldozatokról. Ezt követően a visegrádi négyek tagállamainak egy-egy diákja fog beszédet mondani arról, hogyan képzeli el Európa jövőjét. Szlovákiát a poprádi kétnyelvű gimnázium tanulója fogja képviselni. Az államfők a V4 emlékműnél megemlékeznek arról is, hogyan járultak hozzá a visegrádi államok a kommunizmus bukásához.

Hírdetés

Strižinec elmondása szerint az államfő a berlini fal leomlásának 30. évfordulójával kapcsolatban a pozsonyi (Bratislava) M. R. Štefánik repülőtéren fog nyilatkozni, a landolását követően.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »