Čaputová felelősségvállalást és a problémák mihamarabbi megoldását várja el Hegertől

Čaputová felelősségvállalást és a problémák mihamarabbi megoldását várja el Hegertől

Zuzana Čaputová köztársasági elnök felszólította Eduard Heger miniszterelnököt, hogy vállaljon felelősséget, egyben tegyen meg minden tőle telhetőt azoknak a problémáknak a megoldásáért, amelyeket a koronavírus-járvány elleni gyenge küzdelem és a reformok körüli káosz okozott.

  “Mindannyian tanúi vagyunk annak, hogy a koalíció gyakorlatilag semmilyen intézkedést sem tud meghozni anélkül, hogy az ne okozna vitát a koalíciós partnerek között vagy akár a koalíció felbomlásával ne fenyegetne. Illúzió azt gondolni, hogy az emberek elfogadják azokat a döntéseket, amelyeket maguk a kormány tagjai is megkérdőjeleznek.”  

– hangzott el a miniszterelnökkel folytatott csütörtöki találkozó után a pozsonyi Grassalkovich-palotában. Az elnök arra is rámutatott, hogy Szlovákia második hete a legrosszabb a világon az egy főre jutó fertőzöttek számát tekintve, ugyanakkor a belpolitikai válság is kiéleződhet, hiszen az állami költségvetést máig nem sikerült elfogadni.

Hírdetés

Ľubica Janíková kormányszóvivő a Körkép.sk megkeresésére elmondta, hogy Eduard Heger a köztársasági elnökhöz hasonlóan úgy gondolja, hogy a kormánykoalíciónak zárnia kellene a sorokat egy járvány idején, és eltérő nézetek esetén is konfliktusmentesen kellene politizálni, ami egyébként az ellenzékre is vonatkozik.

Ezzel összefüggésben a kormányfő felszólítja az ellenzéket, hogy hagyjon fel a kormány elleni agitációval járványügyben, hiszen az összefogással több életet sikerülne megmenteni:

  „Ma elengedhetetlen az egység megteremtése és a feszültségek enyhítése a társadalomban, amelyben az állami tisztviselők kulcsszerepet játszanak.”

Teraz/Tlacovy odbor Uradu vlady SR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »