Čaputová: Az idei főügyész-választás miatt is fontos, milyen lesz a parlament február 29. után

Čaputová: Az idei főügyész-választás miatt is fontos, milyen lesz a parlament február 29. után

Az új főügyész megválasztása lesz az év egyik legfontosabb eseménye, erre is gondolni kell, mikor az urnákhoz járulunk – közölte Zuzana Čaputová államfő a facebookon közzétett bejegyzésében Laura Codruta Kövesi európai főügyésszel folytatott találkozója után.

Čaputová szerint az új főügyész személyének megválasztása lesz az új parlament „első nagy lehetősége a jogállam érvényesítésére és egy szimbolikus lépés megtételére az igazságszolgáltatás megtisztítása felé.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban napvilágra került információk miatt mindenki pontosan tudja, mennyire fontos, hogy a főügyész posztját ne csak szakmai de morális feltételek alapján töltsék b e.

Hírdetés

Kövesivel folytatott találkozóján arról egyeztetettek, hogy Szlovákia a korábbinál többet, három négy ügyészt küldhet az európai ügyészség testületébe.

A Kövesivel folytatott találkozóval kapcsolatban a szlovák sajtó megemlítette, hogy az ügyésznő korábban Románia főügyészeként jelentős lépéseket tett a korrupció visszaszorítása érdekében, és több magasrangú román politikust is bíróság elé állított.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »