Canelo összetörte Smitht

Újabb pazar győzelmet aratott a súlycsoportoktól független rangsor egyik legjobbja, Saul „Canelo” Alvarez (48-1-1, 34 KO). A 26 éves mexikói bunyós a dallasi gálán a 9. menetben kiütötte a brit Liam Smitht (23-1-1, 13 KO), és győzelmével megszerezte a WBO nagyváltósúlyú vb-övét.

A WBC középsúlyú vb-övének visszaadását követően az egy súlycsoporttal lejjebb jövő mexikói Saul „Canelo” Alvarez a dallasi Cowboys NFL-csapat stadionjában lépett ringbe, ahol a WBO nagyváltósúlyú világbajnoka, a brit Liam Smith volt az ellenfele. A 26 éves mexikói egyrészt a súlycsoportoktól független rangsorban a Top 10 tagja, másrészt nagy közönségkedvenc, így senki sem csodálkozott azon, hogy amikor szorítóba lépett, 51 240-en foglaltak helyet a lelátókon. Zömében természetesen a Canelo becenévre hallgató mexikóinak szurkoltak, és nem is kellett csalódniuk, hiszen kedvencük esélyeshez méltóan bokszolt. Smith ugyan egy-két menet után megpróbált felnőni a feladathoz, ám hamar kiderült, ő bizony kevés ehhez. Canelo kőkemény testütésekkel bontotta le a brit védekezését, majd a 7., a 8. és a 9. menetben is leütötte, utóbbi egyben a mérkőzés végét is jelentette, hiszen a bíró kiszámolta a nagy fájdalmakkal a földön fekvő brit bunyóst. Canelo így hamar kárpótolta magát, és a WBO nagyváltósúlyú világbajnokaként hagyta el a ringet.

Szombat este a lengyelországi Gdanskban rendezett gálán szintén új világbajnokot avatott a WBO, ugyanis cirkálósúlyban a 10. profi mérkőzésén máris begyűjtötte karrierje első vb-övét a korábbi olimpiai aranyérmes Oleksandr Usyk (10-0, 9 KO). A dinamitöklű ukrán életében először bokszolta végig a 12 menetet a meccsre veretlenül érkező címvédő lengyel Krzysztof Glowacki (26-1, 16 KO) ellen. Usyk végig dominált a találkozón, és a pontozók egyhangúlag – 119-109, 117-111, 117-111 – őt látták jobbnak.

Itthon is rendeztek profi ökölvívó gálát, hiszen a Félix Promotion legjobbjai Várpalotán léptek szorítóba, és ketten jelentős lépést tettek a nemzetközi karrier felé. A félnehézsúlyú Baranyi Richárd egyhangú pontozással – 98-92, 96-94 és 96-94 – verte a grúz Giorgi Berosvilit, így a WBO Európa-bajnoka lett, míg a cirkálósúlyú Szellő Imre szintén egyhangú pontozással – 100-89, 99-90 és 97-92 – győzte le a brazil Hamilton Venturát, és ezzel a sikerrel a WBO interkontinentális bajnoka lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »