Callidus: Séta a szürrealitás világába

Callidus: Séta a szürrealitás világába

Számos kiválóság mellett Szentesi Éva író, rákellenes aktivista is felszólalt – igaz, csak virtuálisan – múlt szombaton a választások eredményét el nem ismerők tüntetésén, felvonulásán. Egyébként hallott már róla bárki is bármit? Hát, én sem. Mindenesetre a hölgy a kivetítőn keresztül magyarázta el sorstárasainak, hogy ő mostan márpedig azért nincsen jelen, mert otthon takarít, és azért takarít otthon, mert a Fidesz szerint egy nőnek az a dolga. Na! Értik? Nem azért, mert porcicák bújnak meg minden sarokban, vagy mert hetek óta kétes, ragadós foltok borítják a konyhapadlót, esetleg vastag, feketébe hajló retekgyűrűk jelzik a fürdővíz mindenkori szintjét a kádban, á, nem! Csakis a Fidesz miatt. Mert nyilván a Fidesz fürdik abban a kurva fürdőkádban, ki más?

Én igazán nem tudom, ezt a vaslogikát lehetne-e fokozni, vagy ezt a szellemi fölényt tovább növelni, azaz nem tudtam egészen addig, amíg bele nem olvastam a most szombatra meghirdetett, újabb összejövetel hozzászólásaiba; hát, mint kiderült, lehet. Na nézzük, íme néhány gyöngyszem az Önök Kérték 2.0 hozzászólásaiból:

1. Katalin szerint tüntetni azért klassz, mert vannak lufik, amelyek lilák és lehet őket ütögetni. A jelmezek külön jók, ha vannak. Ha nincsenek, akkor oda kell menni, ahol mégis vannak. Nem mellesleg a harminc feletti csecsemők nevelésében nélkülözhetetlen a tüntiken való megjelenés, ugyanis csak így lesznek fogékonyak a közügyek iránt. Persze csak majd ha felnőnek.

Forrás: Facebook

2. István szerint a felszólalók kutya kötelessége tudatni a jelenlévőkkel, hogy azok önként vannak jelen. Mivel maguktól nem tudják, ezért mindenképpen el kell nekik magyarázni: nem vagytok kényszermenet! Balázs nemes egyszerűséggel a Parlamentet záratná körbe a tömeggel, így éheztetve három napon át az ott tartózkodókat. A takarító és egyéb személyzet bizonyára nem örülne, de hogy a május 8-án alakuló országgyűlést ez hogyan érintené, azt már nem fejti ki ez a szellemóriás. Végül pedig Zsanett szerint egy hídról sokkal jobban hallatszik az emberek elégedetlensége, mint mondjuk a szavazófülkékből. Logikus, nem?

Forrás: Facebook

3. Hogyha kell, továbblépünk – mondja Tünde. Hovatovább… Hova tovább, kedves?

Forrás: Facebook

Hírdetés

4. Ella szerint 3-4 millió ember lenne csak igazán nyomásgyakorló tömeg. Ebben kétségtelenül egyetértünk Ellával, már csak azért is, mert ha ez a tömeg egy irányba szavazott volna április nyolcadikán, akkor most hávájdizsi lenne odaát, nem pedig 2.0-ás tüntetés. Egyébként Ella vajon tisztában van vele, hogy Budapest lakossága uszkve kétmillió fő, a nem szavazókorú állampolgárokkal együtt? András, aki első kézből szerzi információit, tudja, hogy az ellenzék azért nem szól, mert nem akarja megbontani a tömeg egységét. Azt sajnos nem árulja el, hogy ez az “egységes” tömeg vajon egységesen szavazna-e, ha elérné a célját és sebtiben új választásokat írnának ki? Csak mert két hete nem szavazott egységesen. Mi változott, és melyik párt lenne a befutó? Ezzel szembe Endre úgy gondolja, hogy ezek a pártok eleve szart sem érnek, ha átveszik a mandátumaikat meg pláne. De ha nem akarják átvenni a mandátumaikat, vajon miért indultak a választásokon és miért fogadták el annak szabályait? Megjegyzem, erről gyerekkorom harcias csapdlecsacsi-partijai jutnak eszembe, amelyeket egészen addig játszott a család, amíg én, a hatéves gyerek nem nyertem.

Forrás: Facebook

5. Laura az egység kifejezését uniformisban képzeli el. Hogy ez mennyire fér össze a neoliberális szemlélettel, nem tudom, de hogy pufajkában még egyetlen szál virág sem virágzott – nemhogy mindegyik! –, abban egészen biztos vagyok.

Forrás: Facebook

6. Szabolcsban, Beátában és Jutkában az a jó, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit mond a másik. Végül is, ettől szép egy liberális élete. Azért Szabolcstól megkérdezném, hogyha valakin nincs EGYÜTT-es póló, azt garantáltan nem Soros fizeti? Hogy a bárányba bújásról már ne is beszéljünk…

Forrás: Facebook

7. Végül pedig itt van Judit, kinek lendületét előbb-utóbb minden forradalmár elirigyli majd. Ugyanis aligha lehet másképp.

The post Callidus: Séta a szürrealitás világába appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »