Calais-ban újra áll a bál, nekitámadtak a rendőröknek

A franciaországi Calais-ban összetűztek a rendőrökkel szombaton a migránsokat pártoló aktivisták, akik a szolidaritásuk jegyében tüntetést szerveztek a város központjában.

A tüntetést a hatóságok betiltották, ennek ellenére több százan gyűltek össze az ország számos pontjáról, ahonnan autóbuszok szállították őket Calais-ba. Volt köztük sok angol is.

A tömeg megpróbált bejutni a városközpontba, de a rendőrök az útjukat állták, és ekkor tört ki az összecsapás, amely három órán át zajlott. A tüntetők kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúkkal oszlatták szét őket. Öt rendőr és egy sajtótudósító könnyebben megsérült – közölte a belügyminisztérium.

A tiltást a hatóságok azzal indokolták, hogy már amúgy is feszült a helyzet a városban, ahol a spontán módon kialakult, de eddig megtűrt, 12 ezer fős, “dzsungelnek” is nevezett nyomorúságos migránstábort fel akarják számolni az év végéig.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Három migráns megkéselt egy fiatal lányt”30 migráns támadt ránk, az életünkért futottunk”Rovatok: KékfényTelepülés: FranciaországCímkék: kékfény, krimi, Franciaország, Calais, rendőrök, migrációs válságForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »