Cáfolja a miniszter az üdülési csekkek rendszerének megszüntetéséről szóló híreszteléseket

Cáfolja a miniszter az üdülési csekkek rendszerének megszüntetéséről szóló híreszteléseket

Nem áll szándékában a kormánynak felszámolni az üdülési jegyek rendszerét, ezeket továbbra is kapni fogják az erre jogosultak – jelentette ki csütörtökön Virgil Popescu gazdasági, energiaügyi és vállalkozásokért felelős miniszter a Román Turisztikai Vásár megnyitóján.
Az idegenforgalmi ágazatért is felelős gazdasági miniszter közölte: álhír volt, hogy az új kormány megszüntetné az üdülési jegyek (voucherek) rendszerét. Leszögezte:

Hírdetés

a vouchereket továbbra is meg fogják kapni az arra jogosultak, hisz ezek jelentősen hozzájárulnak a belföldi turizmus fellendítéséhez.

Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a romániai turizmus számára az infrastruktúra hiányosságai jelentik a legnagyobb akadályt. „Ha látni akarod Észak-Moldvát, akkor innen (Bukarestből – szerk. megj.) Suceavára, Putnára 5-6 órát tart az út, nehezen járható közutakon. Azt gondolom, ez a fő probléma, mert nem mindenki tud repülővel közlekedni, egyből a céltelepülésre érni egy hétvégi kiruccanásra. Nagyon nehéz eljutni innen Putnára autóval, kétsávos úton” – mondta a szaktárca vezetője.

Virgil Popescu úgy vélekedett: Romániában nincs összehangolt idegenforgalmi menedzsment. A tengerpart és a síelési lehetőségek mindenki számára ismertek, de kevesen hallottak például a vallási turizmusról, vagy a gyógyfürdők kínálta lehetőségekről. Ezek feltérképezését tervezi, majd stratégiát kíván kidolgozni a népszerűsítésre – vázolta a miniszter.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »