Buzideológia, buzilógia

(…) Amit Ungár Klára művelt, az tisztességtelen volt, mert ha még igazat is mondott volna, akkor is minden embernek szíve joga, hogy szexuális beállítottságával a nyilvánosság elé áll-e. Ezért ő a cselekedetével legfeljebb saját magát minősíti. Kocsis viszont az egészet magára vette, és borzasztóan felháborodott – szerinte az ő jó hírnevét sérti, ha azt mondják rá, hogy meleg.

Ezzel az a nagy gond, hogy ha bárkinek egyáltalán sértheti a jó hírnevét, ha melegnek nevezik, az azt jelenti, hogy melegnek lenni gyalázatos dolog. Nyilván van, akiknek a szemében az, például Kocsis Mátééban is, de az igazságszolgáltatást nem azért tartjuk, hogy a nép – sokszor korlátolt – gyűlöletének érvényt szerezzen.

Kocsis Máté az elvesztett per miatt adófizetőkből (meleg adófizetőkből is) élő politikushoz méltatlanul buzizik és Klári bácsizik. Pedig nagyon egyszerű lenne a helyzet feloldása. Azt gondolom, a heteroszexuális emberek döntő többségét nem foglalkoztatja mások nemi vonzalma. Ha ő sem fordítana ennyi energiát az alpári gyűlölködésre, hanem belátná, hogy a homoszexualitás senkit nem minősít emberileg, akkor arra is magasról tenne, ha valaki melegnek nevezi. (…)

(Medvegy Gábor hírszerkesztő, 24.hu)

* * *

(…) Csütörtökön a Kocsis kontra Ungár perben a Fővárosi Ítélőtábla mondta ki, hogy Magyarországon bárkit lehet „buzizni”, akkor is, ha az illető nem az, és ha az ezzel ellenkező állítást az őt minősítő sem tudja bizonyítani, de még csak meg sem kísérli ezt. A táblabíróság szerint az a közlés, hogy Kocsis Máté polgármester meleg, nem sértő, így személyiségi jogot sem sért, aki ilyet állít, akkor sem, ha nem mond igazat. (…)

Nem tudom, melyik bolygóról jött a mélyen ­tisztelt bíróság… (…) … az ítélőtáblán kívül általá­ban nem kultiválják nálunk a heterók, ha ­buzinak ­nevezik őket. A kétkedők menjenek el egy gárdaavatásra vagy egy romatelepre, esetleg egy átlagos kés­dobálóba. Csak óvatosan, ott nem jogtudósok ülnek, és nem biztos, hogy olyan rezignált döbbenettel ­veszik tudomásul a hallottakat, mint Kocsis tette.

Paragrafusfalván túl ugyanis ez a szó sértő. Még inkább az, ha igaztalanul hangzik el. Mert lesznek, akik – nem zörög a haraszt alapon – attól kezdve ­mégiscsak melegnek fogják tartani az érintettet; akik összesúgnak a háta mögött, akik a gyerekeik előtt kitárgyalják a „nem is tudtam, hogy meleg” akárkit, a gyerekek meg a maguk gyilkos őszinteségével a hírbe hozott fiát, ­lányát kezdik majd froclizni. Soroljam még? (…)

De hogy igaznak sem kell lenni annak, ami nem sértő, bár az! Legalább azon hadd sértődjön már meg jogi relevanciával a polgár, hogy hazugságot terjesztenek róla.

(Fekete Gy. Attila, nol.hu)
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »