Buzibár és zsinagóga elleni terrortámadást hiúsított meg az FBI

Buzibár és zsinagóga elleni terrortámadást hiúsított meg az FBI

Az FBI csütörtökön letartóztatott, illetve megvádolt egy Las Vegas-i férfit, aki egy helyi zsinagóga és egy buzibár ellen tervezett támadást – írja az ABC News.

A 23 éves, biztonsági őrként dolgozó Conor Climo az FBI szerint bombakészítéshez szükséges anyagokat birtokolt, és aktív kapcsolatban volt egy nemzetszocialista szervezettel, az Atomwaffen Divisionnel (AWD).

A hatóságok idén áprilisban kezdtek nyomozni az ügyben. Az AWD támogatja a különböző színes kisebbségek elleni erőszakos fellépést, a tagoknak pedig kiképzést is biztosít. Az FBI eleinte egy informátor, majd egy ügynök segítségével egy titkosított csevegőalkalmazáson keresztül értesült Climo terveiről.

Hírdetés

Májusban a patrióta férfi egy zsinagóga felgyújtásának, június-július fordulóján pedig egy buzibár megtámadásának ötletéről is beszámolt.

Augusztus 8-án aztán házkutatást tartottak a férfinél, termitet, kénsavat, forrasztópákát, nyomtatott huzalozású lemezeket és egyéb, robbanószerek elkészítéséhez szükséges tárgyakat találtak nála.

Climo elismerte, hogy robbantásra készült.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »