Bútorok között csempésztek volna embereket

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek két román állampolgárságú férfit, akik 11 illegális migránst akartak az ország területére, onnan pedig Nyugat-Európába szállítani – ismertette a rendőrség honlapja.

Szombat esti beszámolójuk szerint két férfi  2018. szeptember 15-én 9 óra körül egy román honosságú gépkocsival akart az ország területére lépni Röszkénél. Rutinellenőrzés során a magyar rendőrök a jármű rakterében levő bútorok között 11 határsértőt találtak megbújva.

Hírdetés

Kiderült, a tizenegy migráns iráni, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrség megalapozott gyanú szerint a sofőr és társának célja az lett volna, hogy a migránsokat eljutassák Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába.

A megyei nyomozók a két román állampolgárságú férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »