Butaság? Házkutatást tartottak a fideszes képviselőnél

Butaság? Házkutatást tartottak a fideszes képviselőnél

Házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál – tudta meg az Index. A politikus ezt cáfolta a Hír TV-nek.

A portál úgy értesült, hogy a nyomozók még nyáron jártak a politikusnál, illetve felesége szülei lakásánál. Az Index értesüléseit a Központi Nyomozó Iroda nem cáfolta, de nem is erősítette meg. A fideszes országgyűlési képviselő a Hír TV-nek cáfolta, hogy nyomozók jártak volna nála. Cáfolja Simonka György, hogy házkutatást tartottak volna nála. A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, a sajtóból értesült a hírről: „Ez butaság, nem történt ilyen. Köszönöm szépen, viszonthallásra” – nyilatkozta röviden a politikus a Hír TV érdeklődésére.

Simonka György neve a szintén fideszes Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben is felmerült. Az LMP-s Hadházy Ákos nemrég azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította le több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi Rolandét. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka György rokonai és munkatársai bukkannak fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »