Buszsávban peckeskedő bringásokról beszélt Tarlós

Buszsávban peckeskedő bringásokról beszélt Tarlós

Interjút adott a főpolgármester, beszélt múzeumi negyedről, hármas metróról és a bringás konfliktusról is. Vitézy Dávid korábbi BKK-vezért is komoly kritikával illette Tarlós István.

A múzeumi negyed ötlete nem „Lázár miniszter úr szívügye, az az én 2010-es programom” – mondta a HVG.hu-nak adott interjújában Tarlós István főpolgármester. Ő a Nyugati pályaudvar mögötti területen képzelte el, de nincs különösebb baja azzal, hogy végül a Városligetben valósul meg. A Városliget viszonylagos autómentesítésével egyetért.

Egy másik pályaudvar is szóba került: „ Annak ellenére, hogy kellemes ifjúkori emlékek fűznek hozzá, hiszen onnan indultunk táborozni és nyaralni, a Déli pályaudvar ma már rossz helyen van”. Szerinte Kelenföld ma még nem tudná kiváltani a Délit. Kritizálta a kormányzatot, szerinte nem szabadott volna előállni a tervvel, amíg nincs megvalósítási terv, nincs forrás.

Peckeskedő bringások

„Az nem megy, hogy mindenki a biciklisek ad hoc ötleteihez alkalmazkodjék” – közölte Tarlós István. Szerinte „sem méltányosság, sem józan paraszti ész” révén sem lehet érvelni amellett, hogy a Belvárost autómentesítsék. Ismét felszólalt a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton futó párhuzamos bicikliút és buszos bringasáv ellen. „Miért épült akkor a kerékpárút? Mert a kerékpárosok többsége nem a bicikliutat használja, hanem ott peckeskedik a buszsávban” – jelentette ki a főpolgármester.

A nyilvánosságra került főpolgármesteri utasításról azt mondta, senki nem gondolta, hogy kilopnak a Városházáról egy ilyen munkaközi anyagot. Szerinte szó sincs visszafejlesztésről, csupán felülvizsgálatról, biztonsági intézkedésekről gondolkodnak. „Egyébként nem egészen értem, miért kézenfekvő bármilyen járművel egyirányú utcában visszafelé közlekedni” – közölte Tarlós. Hozzátette:

„Egy nagyvárosban nincs olyan önálló közlekedési fejezet, hogy kerékpáros közlekedés.”

Úgy véli, hogy egy közlekedési koncepcióban mindent össze kell hangolni és szerinte nem igaz az sem, hogy ne támogatná a bringázást, de életszerűtlen, hogy hozzájuk igazodjanak. Elmondása szerint sok „súlyos levelet” kapott autósoktól. „Ne azonosítsuk a forgalomcsillapítást automatizmus alapján a kerékpározással” – közölte a főpolgármester. Hozzátette: 2010 és 2015 között 37 kerékpáros projektet valósítottak meg, 2019-ig további 29-et terveznek megcsinálni. Egyébként „spekulatív piszkálódásnak” tartja az ezzel kapcsolatos kérdéseket.

Vitézy infantilis és hecceli az embereket

Tarlós a pénteki Budapestinfó előtt – ahol a tütüzés elhangzott – készült interjúban beszólt Vitézy Dávid volt BKK-vezérnek is, aki szerinte „a fiatalságra, mint megfellebbezhetetlen jogosítványra támaszkodva akart átugrani olyan lépcsőket, amiket Hollandiában, vagy más országokban fokozatosan vezettek be, és át akarta állítani gyorsan az egész várost egy szigorú kerékpáros mentalitásra”. A főpolgármester infantilisnak nevezte a holland és kínai minták előhozását.

Mint elmondta, nem akar személyeskedni, „de vannak olyan, sajátos beállítottságú emberek, akikben talán valamiféle infantilis indulat is munkál, mivel nincs jogosítványuk, a fejlesztési területről elkerülnek egy múzeumba, és onnan próbálják heccelni az embereket és a fejlesztéseket manipulálni.”

Nincs jobb a Fidesznél

Az interjú további részében beszélt a BKK-ról, a Vörösmarty téri Könyvhétről, a Mádl Ferenc útról, valamint arról, hogy értékeli Lázár Jánosban, hogy nem sunyi. „Nem mondom, hogy egymás haját simogatjuk, de az utóbbi hónapokban nem emlékszem, hogy lett volna csattanásunk” – mondta Lázárról Tarlós István. Kijelentette továbbá, hogy a jelenlegi miniszterelnök és kormány pozícióban tartása állampolgári érdeke. Hozzátette:

„Ehhez a közösséghez tartozom, mert egyszerűen nem látok jobbat, holott nem vagyok Fidesz-tag.”

Már 2014-ben sem kapaszkodott a székébe és nem zárja ki, hogy 2019-ben is elinduljon. De hogy 2024-ben újra induljon a főpolgármesterségért, azt ő 99,99 százalékban, felesége 100 százalékban zárja ki. Elmesélte azt is, hogy egy hónapja utazott utoljára a hármas metróval, amelyet ugyan minden nap kell ellenőrizni, de javul a sínek állapota a hétvégi javítások miatt. „Ha a metrót életveszélyesnek minősítik, azt abban a pillanatban meg fogják állítani. De az politikai skandalum, ha a 3-as metró megáll” – tette hozzá a főpolgármester, aki ugyan azt mondta, nincs kompetenciája a kérdéshez, de reméli, hogy Budapesten nem lesz terrortámadás a jövőben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »