Busz indul Váradról a debreceni reptérre

Busz indul Váradról a debreceni reptérre

Hétfőtől transzferszolgáltatást biztosít Nagyváradról a debreceni repülőtérre a cívis város légikikötője. A váradi vasútállomásról az Otgabi Impex S.R.L. cég indít buszokat minden, a debreceni reptérről induló és érkező menetrend szerinti járathoz, írta közleményében a reptér vezetősége.

debrrep_b

„A Debrecen Airport számára ez egy rendkívül fontos mérföldkő, hogy a menetrend szerinti járatokhoz érkező nagyváradi, illetve partiumi utasok, valamint a Nagyváradra vagy Erdélybe induló utasaink minőségi transzferszolgáltatást kapjanak és ezzel egyidejűleg megfizethető árakat” – fogalmaznak.

Amint írják, a busz az utasokat közvetlenül a terminál épülete előtt, dedikált parkolóhelyen fogadja majd, és a szabad helyek függvényében a debreceni, illetve a régióban lakók is igénybe vehetik a szolgáltatást. Egy jegy ára hat eurónak megfelelő forint vagy lej lesz. A jegyeket eleinte a buszon, a sofőrtől lehet megvásárolni készpénzzel, de a későbbiekben interneten is be lehet majd szerezni.

A járatra legkésőbb hat órával az indulás előtt előzetes helyfoglalás szükséges. Helyet foglalni a 0725-936323-as és 0770-949523-as telefonszámokon, a deboratransfer@monthermal.com e-mail címen, illetve a Deboratransfer Facebook-profilon lehet. A debreceni reptérről a Wizz Air légitársaság indít járatokat heti két alkalommal Londonba, Eindhovenbe, Milánóba, Párizsba, Brüsszelbe és Malmőbe, míg a Lufthansa Münchenbe szállít utasokat.

Egyébként nem ez az első Nagyváradról Magyarországra induló, határon átkelő menetrend szerinti buszjárat. A nagyváradi közlekedési vállalat (OTL) tavaly szeptemberben indította újra a megyeszékhely és a határ túloldalán lévő Biharkeresztes közötti járatát. Ezt a helyi Auchan bevásárlóközpont támogatta azzal a céllal, hogy a magyarországi boltok vasárnapi zárva tartását kihasználva bevonzza az anyaországi vásárlókat. A bihari megyeszékhelyet a magyarországi határtelepüléssel összekötő járat 2011 és 2013 között is működött, de nem bizonyult jövedelmezőnek, ezért megszüntették.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »