Busás felárral vásárolt vissza az önkormányzat egy telket a BM offshore-lovagjának cégétől

Busás felárral vásárolt vissza az önkormányzat egy telket a BM offshore-lovagjának cégétől

Átmeneti offshore-lovag, államtitkár és képviselő a Fidesz sokoldalú politikusa. Korábban Monor polgármestere is volt, és településvezetőként saját későbbi offshore-hátterű cégének adta el a telket. Arra már sajnos nem emlékszik, hogy kikkel tárgyalt, a majdani üzlettársa pedig csak ismerőse volt még akkor.

Offshore-hátterű cégben volt tulajdonos a belügyminisztérium államtitkára – közölte az RTL Híradó a múlt héten. Pogácsás Tibor egy olyan vállalkozásba szállt be, aminek a másik tulajdonosa egy liechtensteini cég volt, egészen tavaly júliusig. Az offshore cég akkor kiszállt. Az államtitkár a kerekeskedelmi tévé híradójának azt mondta, ő kérte meg tulajdonostársait, hogy tegyék átláthatóvá a közös vállalkozásukat, aminek vecsési üzemét egyébként pofátlan módon államtitkárként maga adta át. A narancsos erkölcsű politikus nem lát összeférhetetlenséget a cég támogatásában és az államtitkári szerepvállalásában, mert az nem kap állami megrendeléseket.

Tovább színesedett a történet, amikor tegnap az RTL arról is beszámolt, hogy polgármesterként saját későbbi offshore-hátterű cégének adott el egy telket, hogy utódja azt az üzlettársaitól vegye vissza 58 millió forinttal drágábban. A telken másfél milliárd forint közpénzből sportcsarnok épül. Pogácsás Tibor azt mondja, amikor eladta az önkormányzat az ingatlant, még nem voltak üzlettársak, csak ismerték egymást. A jelenlegi polgármester szerint is rendben van ez így, mert Pogácsás "formálisan részt sem vett a döntéshozatalban". Zsombok László meggyőző szavainak a hitelét az csak erősíti, hogy nemcsak párttársa az "államtitkár úrnak", de ő és családja is számottevő offshore-múlttal rendelkezik, így az empátiája garantált.

(Kuruc.info – RTL Klub)

Nem mond le a lebukott fideszes lovag, mert szerinte "nem csak rossz offshore létezik"

Offshore cégháló a Fidesz államtitkárának irodája körül


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »