Burkinis nőket dobtak ki a Széchenyi Fürdőből

Október 9-én egy 30 és egy idősebb, 70 év körüli nő fürdött a Széchenyi Fürdő egyik medencéjében. Már több, mint egy órája ott tartózkodtak, amikor két alkalmazott felszólította őket, hogy hagyják el a medencét, ugyanis megsértették a házirendet. A nőkön burkini volt – írja a 444. A portálnak az egyik olvasója számolt be az esetről.

A kidobást két nő hajtotta végre, akik azzal védekeztek, hogy a vezetőség utasítása volt. A burkinis nők nem hangoskodtak, senkit sem zavartak – olvasható a cikkben.

A házirendre hivatkoztak

A Széchenyi Fürdő marketing és értékesítési igazgatója, Czinege Szilvia a portál kérdésére elmondta: október 9-én a kora esti órákban valóban érkezett hozzájuk egy vendégpanasz, hogy a fürdő gőz osztályán lévő medencében két vendég nem a házirendnek megfelelő ruházatban fürdik. Ezért felszólították őket, hogy tartsák be a házirendet.

„Társaságunk 2016. júliusában kért hivatalos állásfoglalást az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, ennek alapján határoztuk meg a házirendben a fürdőruhaviselés szabályát, mely minden fürdőnkben a pénztáraknál kifüggesztett állapotban is megtalálható. Eszerint: nem szabad a medencékbe olyan öltözékben bemenni, amely felületének mérete okán közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból aggályos. Erre tekintettel a medencéket az alsó testrészen kizárólag térdig érő, a felső testrészen pedig kizárólag vállig érő fürdőruhában szabad igénybe venni” – fűzték hozzá.

A portál a fürdő oldalán sem angol, sem magyar nyelvű házirendet nem talált, ám a budapestigyogyfurdok.hu-n fent van egy 2016 májusi utasítás, ami a fürdőruhákra vonatkozik. Ebben a burkinire ugyan külön nem térnek ki, de a rendelet alkalmazható rá – írja a 444.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »