Burány: Az embereknek drágul az élet, az államkassza hízik

Burány: Az embereknek drágul az élet, az államkassza hízik

A kormány hibája a gyenge forint és a drága üzemanyag – emlékeztették a Fideszt korábbi álláspontjára a szocialisták.

Az MSZP-s Burány Sándor azt mondta, hogy Orbán Viktorék ellenzékiként még a baloldali kabinetet hibáztatták a magas árakért.

Hírdetés

2010 előtt a Fidesz még 250 forintos felső határt szabott volna az üzemanyagáraknak, a 274 forintos euróárfolyam miatt pedig az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc távozását követelte Orbán Viktor. Most 320 forint egy euró, egy liter benzin 400 forint – Burány Sándor szerint a brutális drágulást az uniós források lenyúlása miatt nem érzi meg a fideszes elit.

Meg kell változtatni az üzemanyag adózásának rendszerét, erre korábban többször is tettünk javaslatot. Hiszen egy olyan adófizetés tenne jót az országnak, amely úgy állna össze, hogy minél magasabb a benzinár annál kevesebb jövedéki adót és áfát kellene fizetni. Erre több javaslatot is beadtunk, de ezeket kormány eddig lesöpörte. Azt követeljük, hogy ezeket a javaslatokat érdemben fontolják meg, hiszen nem elviselhető, hogy miközben az embereknek drágul az élet, közben az államkassza hízik – hangsúlyozta a politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »