Bûnügyi vizsgálatot indítottak a szombaton Kolozs megyében lezuhant ejtõernyõs halála miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával bűnügyi vizsgálatot indított a kolozsvári táblabírósági ügyészség a szombaton szerencsétlenül járt ejtőernyős, Vlad Lupaş halálának ügyében.

Az AGERPRES hírügynökséget hétfőn vádhatósági források arról tájékoztatták, hogy összegyűjtötték a leleteket, a vizsgálat eredménye egy hónap múlva várható.

Ugyanakkor a Repülős Biztonságot Kivizsgáló Központ is vizsgálatot indított az ügyben.

A szerencsétlenül járt 27 éves fiatalember, Vlad Lupaş már négyszázszor ugrott ejtőernyővel, két évvel ezelőtt már volt hasonló balesete, akkor azonban sikerült úrrá lennie a helyzeten – mondta Doru Baciu, ejtőernyősugró edző, aki a szombati tragédia idején a repülőn tartózkodott.

“2010-ben kezdte el, körülbelül négyszázadik ugrásánál tartott már. Szombaton repülés közben váratlanul kinyílt a tartalékernyője, kirántotta a gépből, majd beleakadt a szárnyba. Azt hiszem, meghaladta a helyzet. A fő ejtőernyője nem nyílt ki” – mondta az edző.

Vlad Lupaş háromezer métert zuhant. Horia Simu, a Kolozs megyei mentőszolgálat vezetője az AGERPRES hírügynökségnek azt mondta, a fiatalember azonnal meghalt, ahogy földet ért. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »