Büntetővel büntetett Alibec – A Steaua már nem reménykedik címvédésben

Büntetővel büntetett Alibec – A Steaua már nem reménykedik címvédésben

„Kilencvenkilenc százalék, hogy az Astra lesz a bajnok” – vallja Laurențiu Reghecampf edző, mióta labdarúgócsapata, a Steaua hétvégén 2-0-ra kikapott a listavezető giurgiuak vendégeként, és ezzel hat pontra nőtt kettejük között a különbség a Liga 1 felsőházi összetettjének élén.

astste436_b

„Még három forduló hátravan, bármi megtörténhet, de én már nem hiszek abban, hogy mi győzni tudunk” – tette hozzá, hevesen bírálva teljesítményüket. Meglátása szerint sok hibával futballoztak, és ha így folytatják, akkor még a második helyük is veszélybe kerülhet. „Nem látszott, hogy tudnánk nyomás alatt játszani. Nem futottunk, nem dolgoztunk, nem harcoltunk. Azt hittük, hogy pusztán a nevünkkel nyerni tudunk. Nagyon gyorsan vissza kell térnünk két lábbal a földre” – nyilatkozta a címvédő bukarestiek szakvezetője.

A play-off hetedik fordulójának rangadóján egyébként Varela „temette el” a Steauát, miközben az Astra hőse ismét Alibec lett, aki előbb büntetőt harcolt ki az 45. percben – ezt Găman értékesítette –, majd pedig a második játékrészben ugyancsak tizenegyesből állította be a végeredményt. A győzelem után örömtáncot járó astrások vezetőedzője, Marius Șumudică sem tagadta, hogy a diadal óriási sikernek számít – amelyet a rapidosoknak is ajánlott –, de szerinte még határt kell szabniuk az ünneplésnek. „Még nem értünk el semmit, még van három meccs ahhoz, hogy négy pontot gyűjtsünk” – közölte.

Az Astra most 42 ponttal vezeti az összetettet, míg a Steaua 36 pontnál tart. Amennyiben kettejük között döntetlen lenne az állás a szezon végén, akkor a bukarestiek kerülnek ki győztesen, mivel az alapszakasz végi pontfelezéskor a giurgiuiak összetettje felfelé „kerekedett”. A felsőház hetedik fordulójában a Dinamo–Marosvásárhelyi ASA összecsapást vasárnap rendezik (20.30), míg hétfőn Viitorul–Târgu Jiu-i Pandurii  találkozó lesz (20.30).

Normális körülmények között az alsóházi rájátszásnak csak a kiesés elkerüléséről kellene szólnia, ám annak „megnyerése” is fontossá vált, amióta – az ASA fizetésképtelensége miatt – az összmezőny hetedik helye is Európa Liga-indulást érhet. Erre a hétfőn 18 órakor a Temesvári Polit vendégül látó Iași-nak van a legnagyobb esélye, hiszen a mögötte második Craiova hétvégén 1-0-ra kikapott a sereghajtó Ploiești-i Petrolul otthonában.

A play-out legnagyobb sikerét viszont a Kolozsvári CFR aratta a hetedik fordulóban: a fellegvári együttes Bud (15. perc, büntetőből), Juan Carlos (45+2., 45+3.), Nouvier (53.) és Lopez (68.) góljaival 6-0-ra iskolázta le otthon a Botoșani-t, és ezzel beérte az összetettben 26 pontnál tartó oltyánokat. A Voluntari–Chiajnai Concordia meccs vasárnap lesz (18.00).


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »