Büntetőeljárást indítottak Andrej Kiska volt szlovák államfő ellen

Büntetőeljárást indítottak Andrej Kiska volt szlovák államfő ellen

Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség Andrej Kiska volt szlovák államfő ellen a KTAG cég adóügyei miatt – jelentette a Sme című napilap pénteken, de az értesülést hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Képtalálat a következőre: „Andrej Kiska”

Hírdetés

Kép: pannonhirnok.com

Andrej Kiska reagálásában politikai kampánynak minősítette a rendőrség lépését, amely mögött szerinte Robert Fico volt kormányfő áll. A Sme úgy tudja, hogy a hatóságok a KTAG cég adóügyeivel kapcsolatban találtak törvénysértést. Kiska korábban a cég ügyvezetője volt – írta a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
   
“Az ellenem indított büntetőeljárás csupán egy piszkos politikai kampány része, politikai zsarolás, amely azt bizonyítja, hogy a maffia uralja Szlovákiát. Fico figyelmeztetett is, miután nem engedtem őt az alkotmánybíróságra. Államfőként még februárban megjósoltam Fico rendőrségének ezt a lépését” – olvasható abban az állásfoglalásban, amelyet Kiska a médiának küldött. Kiska jelenleg az Emberekért (Za ludí) jobboldali liberális párt elnöke.
   
A volt államfő nyilatkozatában rámutatott, hogy cégének ügyében két év alatt három nyomozó váltotta egymást. “Az első kettő nem látott okot a büntetőeljárás megkezdésére. Találtak egy harmadikat. Kell ehhez bármit hozzáfűzni?” – tette fel a kérdést Kiska, aki szerint Fico hazárdjátékba kezdett.
   
Robert Ficót, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) kormánypárt elnökét csütörtökön nemzet, faj és meggyőződés elleni gyalázkodással, valamint nemzetiségi, faji és etnikai gyűlöletkeltéssel, illetve bűncselekmény helyeslésével gyanúsította meg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség. Néhány ellenzéki vélemény szerint színjátékról van szó, amelynek célja állítólag a szélsőjobb szavazóinak elhódítása.
   
Szlovákiában jövő február végén tartanak parlamenti választást, s a belpolitikai színteret egyre inkább eluralja a nem hivatalos politikai kampány.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »