Büntetlen előéletű hackert keres a NAV

Büntetlen előéletű hackert keres a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal minden bizonnyal erősíteni szeretné a biztonságát az online médiatérben. A pozícióra hagyományos álláshirdetésekben keres jelentkezőt december 9-ig.

Etikus hackert keres álláshirdetésében a NAV, melyet határozatlan időre és teljes állásban lehetne betölteni. A jelentkezőtől a szakirányú képzettségen túl magyar állampolgárságot, belföldi lakóhelyet és büntetlen előéletet várnak el. Emellett számítania kell nemzetbiztonsági átvilágításra, biztonsági ellenőrzésre és alkalmassági vizsgálatra – írja a magyarnemzet.hu.

A személynek majd részt kell vennie a NAV információs rendszereinek tesztelésében is, a hibák kimutatásában, javításában. A feladatok között szerepel a hekkertámadások feltárása, kivizsgálása és a kibergyakorlatok lebonyolítása. Az adóhivatalban precíz, önálló munkavégzésre alkalmas és együttműködő hekkert keresnek, aki ráadásul csapatjátékos is.

A NAV szóvivője azt mondta, hogy fejlett digitális ellenőrzési és nyilvántartási rendszereket alakítottak ki. A hivatal adatvagyona emiatt ma már összesen mintegy 11 petabyte-nyi, ami kétszázötven évnyi, HD-minőségű filmnek felel meg. „Adatainkat, informatikai rendszereinket védenünk kell, s fel kell készülnünk minden elképzelhető forgatókönyvre” – mondta Kis Péter András. Az etikus hacker alkalmazása az eddigi kibervédelmi megoldások mellett új eszközt adna a NAV kezébe.

A szervezet emellett webtitkárt, vagyis kommunikációs szakreferenst is felvenne. Az ellátandó feladatok között szerepel a hatóság internetes felületeinek kezelése, aloldalak létrehozása, hírlevélszerkesztés és tartalmak készítése. A szakember közreműködne a NAV telefonos alkalmazásának felügyeletében és közösségi oldalainak gondozásában.

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »