Büntetést szabott ki a magyar szövetségre az UEFA

Folyamatosan frissülő élő hírfolyamunkért KATTINTSON IDE!

Az Európai Labdarúgó Szövetség szigorúan jár el minden szurkolói rendbontás esetén, mely a stadionokon belül történik az Európa-bajnokság idején. A magyar válogatottat elkísérő drukkerek közül néhányan már az Ausztria elleni találkozón is áthágták a szövetség szabályrendszerét, pirotechnikát használtak. Ez megismétlődött Izland ellen is, ráadásul utóbbi meccsen a biztonságiakkal is balhéztak páran. Nem is maradt el a büntetés.

Az UEFA hivatalból fegyelmi eljárást indított a magyar szövetség ellen, és kedden a következő döntést hozta. „A nemzetközi szövetség az Ausztria elleni bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 euró, míg az Izland elleni marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és tömegverekedésben való részvételért 65 000 euró pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget” – írja honlapján az MLSZ. Ha Portugália ellen is lesz balhé, akkor már visszaesőként fognak tekinteni ránk, így a szövetség hangsúlyozza: fontos, hogy minden szurkoló a szabályokat betartva biztassa a válogatottat.

Dzsudzsákékat az első meccsen mintegy 10 ezer, Izland ellen pedig körül-belül 20 ezer magyar drukker kísérte el. A stáb és a játékosok dicshimnuszokat zengtek a magyar táborról, többször is hangsúlyozták, hogy nélkülük nem sikerült volna 4 pontot szerezni. Ezért is lenne fontos, hogy mostantól a lehető legsportszerűbben szurkoljon a helyszínen mindenki a nemzeti tizenegynek.

A szerdai lyoni gyülekezésről, stadionhoz vonulásról IDE KATTINTVA olvashat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »