Bűnösnek mondta ki a bíróság Alsóhatár polgármesterét

Bűnösnek mondta ki a bíróság Alsóhatár polgármesterét

Bűnösnek mondta ki hétfőn a bazini  Speciális Büntetőbíróság szenátusa Dora Ferencet, Alsóhatár polgármesterét több gyilkosság megrendelésében, abban, hogy a Sátor-banda bűnözői csoportnak dolgozott, valamint gazdasági bűncselekmények elkövetésében.

Fiát, ifjabb Dora Ferencet és Ladislav Alföldit szintén 25 év szabadságvesztésre ítélték. Szamaránszky Rolandot már korábban 18 év börtönre ítélte a bíróság.

Szamaránszky Roland már korábban 18 év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

2000 és 2010 decembere között együttműködött a Sátor-bandával és segítette a csoport tevékenységét

– jelentette ki Dora Ferencről Pamela Záleská, a szenátus elnöke.

Ifjabb Dora Ferencet két gyilkosság megrendelése és gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el, Ladislav Alföldit pedig kétrendbeli gyilkosság elkövetéséért és kábítószer-kereskedelemért.

Emellett Dora Ferencnek, ifjabb

Hírdetés

Dora Ferencnek és Szamaránszky Rolandnak 10 ezer eurós nem vagyoni sérelem miatt kell kártérítést fizetnie a károsultaknak, és közel 100 ezer eurót a Szociális Biztosítónak.

Ladislav Alföldinek közel 10 ezer eurós kártérítést kell fizetnie okozott vagyoni kár miatt. Dora Ferencet és a három másik vádlottat több gyilkosság megrendelésével, illetve elkövetésével, csalással, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel, valamint azzal vádolták meg, hogy a Sátor-banda tagjai voltak. A gyilkosságok indítéka a strómanok eltüntetése volt.

Előfordult, hogy

rendőregyenruhába öltözve állították meg az áldozatokat, megbilincselték őket, és a banda egyik tagjának tulajdonában levő régi csárdába szállították őket.

Ott órákon át fogva tartották, majd a kiásott sírhoz vitték, megfojtották és elásták az áldozatokat. A gyilkosságok elkövetéséért 3 millió koronát kaptak. Nem hivatalos információk szerint a Sátor-banda összesen 100 emberrel végezhetett.

A különleges ügyész Dora Ferenc és Ladislav Alföldi számára életfogytiglani büntetést javasolt, Szamaránszky Roland számára 24, ifjabb Dora Ferenc számára pedig 22 év szabadságvesztést kért.

Dora Ferenc és Szamaránszky Roland tagadja bűnösségét, a másik két vádlott az eljárás lezárásának közeledtével beismerő vallomást tett, azt leszámítva, hogy ifjabb Dora Ferenc tagadja, hogy ő rendelte meg a gyilkosságok elkövetését. Az eljárás során több tucatnyi tanút, szakértőt és sértettet hallgattak meg, vallomást tett a Sátor-banda már korábban elítélt több tagja is, valamint két védett tanú. A tárgyalás 2020 júliusában kezdődött.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »