Bulizott egyet, majd fejen szúrta a nevelt fiát

A pécsi Törvényszéken megkezdődött annak a baranyai férfinak a pere, akit emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség. A faluban rendezett bálon sokat ivott, aminek az lett a vége, hogy megkéselte nevelt fiát.

A 45 éves vádlott tavaly a májusi falunapon sokat ivott. Este a bálban hangoskodott, énekelt, táncolt. Várható volt, hogy valakibe beleköt, ezért nevelt gyermekei rávették, hogy menjen haza. Egyik fia hazament vele, akivel a konyhában összeveszett. Kapott egy pofont, mire a vádlott egy konyhakéssel fejen szúrta.

„Tekintettel arra. hogy a kés pengéje a baloldali járomívtől a nyaki szöveteken keresztül a garaton kétszer áthaladva tíz és fél centiméter hosszan haladt mélyen helyezkedett el. Az áll alatti verőér sérülése jelentősebb folyadékpótlást igénylő vérzést okozott, a sérülés közvetetten életveszélyesnek minősül” – közölte a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze, Tóth László.

A vádlott a tárgyaláson azt mondta, rendszeresen szed gyógyszereket, ezért nem iszik. A falunap egyszeri, különleges esemény volt, ezért rúgott be. A szúrásra halványan emlékszik, állítja csak a pofont szerette volna valahogy visszaadni.

„Ráestem az asztalfiókra, tehát a konyhaasztal ráesett és leszakadt és felemeltem egy tárgyat. Tulajdonképp egy kést felemeltem és úgy hogy neki akartam menni, vagy nem is tudom. Fogalmam sincs, hogy védekezzek és akkor véletlenül szúrtam meg” – mondta a vádlott.

Az ügyben első fokon várhatóan tavasszal születik ítélet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »