Bulgáriából migránsokat átszöktető csempészeket tartóztattak le Romániában

Románia déli részén, a bolgár határ térségében tevékenykedő embercsempész-hálózat felszámolásáról, 21 gyanúsított előzetes letartóztatásába helyezéséről számolt be csütörtökön a román határrendészet.

A 2019-ben alakult, román és bolgár állampolgárokból álló bűnszövetkezet tagjai túlzsúfolt, életveszélyes csónakokkal szállították át a Dunán a Bulgáriában verbuvált migránsokat, akiket először Dolj megyei ingatlanokban bújtattak el. Néhány óra elteltével személygépkocsik csomagtartójában vagy teherautók rakterében Temesvár térségébe szállították őket.

A határrendészet közleménye szerint a migránsok 8-13 ezer euró közötti összeget "hajlandók" fizetni az embercsempészeknek azért, hogy Nyugat-Európába – főleg Németországba – juttassák őket.

Hírdetés

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) által 17 Dolj megyei helyszínen végzett házkutatásban a határrendészet és a román rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálata is részt vett. A rajtaütés során négy járművet, 38 ezer lej (3 millió forint) és 22 500 euró (8,9 millió forint) készpénzt, egy pisztolyt, egy revolvert, adó-vevőt és adathordozókat foglaltak le.

A hatóságok az embercsempészek nyolc "szállítmányát" – 182 határsértő Romániába juttatását és továbbutazásának megszervezését – dokumentálva érték el, hogy a Dolj megyei törvényszék előzetes letartóztatásba helyezze a 21 gyanúsítottat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »