Bulgáriában jövő héttől újranyitnak az iskolák

Bulgária tovább lazít a koronavírus megfékezésére elrendelt korlátozásokon, április 12-től kinyithatnak az iskolák, éttermek és mozik – közölte csütörtökön Kosztadin Angelov egészségügyi miniszter arra hivatkozva, hogy apadni látszik a járvány harmadik hulláma.

A november óta zárva tartó bevásárlóközpontok, bárok és éjszakai szórakozóhelyek pedig április 29-től fogadhatnak vásárlókat, illetve vendégeket – igaz – csak 50 százalékos telítettséggel.

"A harmadik hullám végének első jeleit láthatjuk" – hangoztatta Angelov. A hétmillió lakosú balkáni országban az utóbbi 24 órában 3556 új fertőzöttet azonosítottak, ami valamelyest elmarad az utóbbi három hét átlagától (napi mintegy 4000 eset).

Hírdetés

Angelov hangsúlyozta, hogy a tantermi oktatás különleges óvintézkedések bevezetésével jár majd, hogy elkerülhessék a zsúfoltságot a tantermekben.

Bulgáriában a járvány kitörése óta 364 419 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 14 034-en hunytak el a kórban. Az országban április végéig rendkívüli járványügyi helyzet van érvényben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »