Bulgária: civil hazafiak fogdossák össze a határon a betolakodókat – pofon helyett köszönet jár nekik

Bulgária: civil hazafiak fogdossák össze a határon a betolakodókat – pofon helyett köszönet jár nekik

A bolgár kormányfő megköszönte, a rendőrség szerint viszont illegális volt annak a civil csoportnak az akciója, amely során három afgán menedékkérőt fogtak el és kötöztek meg a bolgár-török határ bolgár oldalán.

Az erről készült videót nemcsak a hatóságok és a kormányfő, de a média is ellentmondásosan ítéli meg. Az erről hírt adó BTV alig egy hónapja még hősként mutatta be a squadján járőröző Dinko Valevet és társait, akik önként védik az ország határait a terroristáktól.

A hétfőn közzétett újabb videó bemutatja, amint a földre nyomnak és megkötöznek az önjelölt határőrök három férfit, és rájuk parancsolnak, hogy menjenek vissza Törökországba:

//vk.com/video_ext.php?oid=-60633404&id=456239031&hash=b9705c1d185a69a3&hd=2

Az eljárás a "jogvédők" és a határőrizetért felelős rendőrség vezetője, a BBC által idézett Antonio Angelov szerint is jogtalan, a kormányfő ugyanakkor két nappal korábban a haditengerészet és a határőrség illegális migrációra fókuszáló gyakorlatán megjelenve úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségnek és a katonaságnak minden segítség jól jön. Bojko Boriszov később azzal finomított, hogy törvényt ezek a csoportosulások sem léphetik át.

A török-bolgár határ hossza 269 kilométer, ebből 95 kilométert a magyarországihoz hasonló kerítés véd.

(btvnovinite.bg – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »