Bukaresti turisztikai elismerés Háromszéknek

Bukaresti turisztikai elismerés Háromszéknek

Különdíjjal jutalmazták a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületet a TopHotel Awards 6. kiadásán. A hétvégén Bukarestben zajlott esemény Románia legfontosabb turisztikai, szálloda- és vendéglátóipari rendezvénye; Kovászna megyei egyesületet a térség népszerűsítéséért végzett tevékenységéért díjazták.

00TopHotel_b„Első alkalommal kapott székelyföldi megye ilyen jellegű, nagy volumenű elismerést a bukaresti szakmától, ami azt jelenti, hogy felfigyeltek a térségre, és turisztikai potenciált látnak benne” – mondta el a rendezvényen Grüman Róbert, az egyesület elnöke.

Rámutatott, „az előítéleteken túl” Kovászna megye a kúriák, a mofetták, a borvizek és a hagyományőrzés vidéke, ahová szeretettel várják a turistákat. A megyei, sepsiszentgyörgyi és kovásznai önkormányzata által alapított egyesület pedig azon dolgozik, hogy minél inkább láthatóvá és kedveltté tegye a térséget a számukra.

„Kovászna megyében óriási turisztikai potenciál rejlik, rendkívül fontos, hogy a megyei és helyi önkormányzatok részt vállaljanak ennek népszerűsítésében” – hívta fel a figyelmet Răzvan Pascu turisztikai marketingszakember, a TopHotel Awards zsűrijének tagja. Rámutatott, mivel ebben az iparágban óriási a verseny, azon turisztikai célpontoknak van jövője, amelyekben az érdekelt felek összehangolva terveznek és dolgoznak. „Ilyen szempontból Kovászna megye követendő példa” – mondta Pascu. A rendezvényen többek között a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes is fellépett.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »