Bukarestben tömeges tesztelést szerveznek, és sétálóövezeteket alakítanak ki

Bukarestben tömeges tesztelést szerveznek, és sétálóövezeteket alakítanak ki

Bukarestben péntektől jelentkezhetnek azok, akik szeretnének részt venni a főpolgármesteri hivatal által szervezett tömeges koronavírus-tesztelésben.
A Gabriela Firea vezette városháza 11 ezer – a SARS-CoV-2 kórokozó jelenlétének kimutatására alkalmas – Real Time PCR teszt elvégzését finanszírozza olyan tünetmentes jelentkezők számára, akik nem sorolhatók be a közegészségügyi hatóság által meghatározott koronavírus-gyanús esetdefiníciók egyikébe sem. A főpolgármesteri hivatal jövő héten egy másik, szerológiai tömeges tesztelési programot is indít a koronavírus-fertőzésen tudtukon kívül átesett lakosok arányának feltérképezése érdekében.

Hírdetés

Ennek során 10 500 bukaresti lakost tesztelnek le, hogy kimutassák, hányan rendelkeznek közülük ellenanyaggal a koronavírussal szemben.

A bukaresti önkormányzat péntektől hét nagy kiterjedésű sétálóövezetet alakított ki a belvárosban, hogy legyen hol sétálniuk a járványügyi korlátozások miatt egyéb szabadidős tevékenységek – kulturális programok, vendéglátóhelyek és sportolási lehetőségek -–híján maradt bukarestieknek.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején minden hétvégén Bukarest mintegy százhektárnyi térségéből tiltják ki a gépkocsiforgalmat, hogy „a szabad levegőn történő testmozgásra és az alternatív közlekedési eszközök használatára” ösztönözzék a főváros lakóit.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »