Bukarestben tartják jubileumi vándorgyűlésüket a romániai magyar közgazdászok

Bukarestben tartják jubileumi vándorgyűlésüket a romániai magyar közgazdászok

Bukarestben kezdődik pénteken a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) 25. vándorgyűlése, ahol Forte vagy piano címmel Románia makrogazdasági kilátásairól tartanak előadásokat a meghívott magyarországi és romániai szakemberek.

Az 1990-es években alakult RMKT az 1894-ben alapított Magyar Közgazdász Társaság utódszervezetének tartja magát és szoros kapcsolatokat ápol mind a magyarországi, mind a vajdasági, és felvidéki testvérszervezetekkel – magyarázta az MTI-nek Csatlós Pál, az RMKT elnöke.

“Ez egy szakmai szervezet, kimondottan vigyázunk arra, hogy politikailag ne köteleződjünk el, de persze nem tartjuk zavarónak a politikusok jelenlétét, sőt, szerintünk kimondottan jó, ha a politikum odafigyel a szakmai véleményekre, mert akkor a politikai döntések gazdaságilag megalapozottabbá válnak” – hangsúlyozta Csatlós Pál.

A körülbelül 500 tagot tömörítő RMKT tevékenysége – a tréningeken, és tanfolyamokon kívül – alapvetően a helyi szervezetek szintjén zajlik, ahol havi rendszerességgel rendeznek befektetési klubot, könyvelő-klubot, a pályakezdő vállalkozókat segítő úgynevezett “business-vitamin” találkozókat.

A szakmai szövetségnek Erdély-szerte tíz fiókja van, néhány éve azonban a román fővárosban is összefogtak a szakmai társaságot igénylő magyar közgazdászok és olyan tevékeny szervezetet hoztak létre, amely valósággal “kikövetelte”, hogy az RMKT legjelentősebb éves találkozóját, a vándorgyűlést itt rendezzék meg. Csatlós Pál a székelyföldi kistermelőknek bukaresti bemutatkozási lehetőséget kínáló Ozosep – Az a szép vásárok megszervezését hozta fel példaként a fővárosi fiókszervezet ötletes kezdeményezéseire.

Bár Bukarest jóval drágább Erdélynél és távol is esik tőle, több mint kétszázan jelentkeztek a közgazdászoknak, vállalkozóknak, topmenedzsereknek, gazdasági témák iránt érdeklődnek szervezett, vasárnapig tartó jubileumi vándorgyűlésre – közölte az RMKT elnöke. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »