BUK-rakétahordozó formájú kiságyat dobtak piacra Oroszországban – egy Koppel szerint nem furcsa

BUK-rakétahordozó formájú kiságyat dobtak piacra Oroszországban – egy Koppel szerint nem furcsa

BUK típusú légelhárítórakéta-hordozó formájú kiságyat dobott piacra egy bútorgyártó Oroszországban.

A BUK típusú légelhárító rakétarendszerből kilőtt rakétával semmisítették meg 2014 nyarán Kelet-Ukrajna fölött a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatát. A fedélzetén utazó 298 ember meghalt. Egy nemzetközi vizsgálóbizottság szerdán közzétett jelentésében megállapította, hogy a rakétarendszer Oroszországból érkezett Ukrajna oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területére – olvasható az alaphír szempontjából teljesen felesleges, de az érzelmek felkeltésére alkalmas pluszinformációk a BBC News honlapján.

A kiságy készítői közölték, hogy a nem mindennapi formájú bútorból mintegy tízet adtak el, és a design egyáltalán nem szokatlan.

A CaroBus szentpétervári székhelyű családi vállalkozás szerint a kiságy egy különleges bútorcsalád része, amelyben vannak tank és repülőgép formájú bútorok is. A cég rendszeresen készít autóra, hajóra és repülőgépre hasonlító kiságyakat.

"Semmi szokatlant nem látok az ilyen kiságyakban" – mondta Anton Koppel a Fontanka orosz honlapnak. Egyes gyerekekből orvosok lesznek, vagy pékek, másokból katonák".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »