Bugár szerint az alkotmánybíró-választás körül kialakult helyzet miatt nem fog szétesni a koalíció

Bugár szerint az alkotmánybíró-választás körül kialakult helyzet miatt nem fog szétesni a koalíció

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla úgy véli, hogy az alkotmánybíró-választás körül kialakult helyzet miatt nem fog szétesni a koalíció.

Bugár a Smer elnökének, Robert Ficonak azon kijelentését, melyben a Most-Hidat a szavazással kapcsolatos hozzáállásáért kritizálta, nem óhajtotta kommentálni.

– jegyezte meg Bugár.

A Smer elnöke mai sajtótájékoztatóján azt is kiemelte, hogy amennyiben a Most-Híd együtt fog szavazni az ellenzékkel, akkor azt a koalíciós szerződés megsértésének fogják tekinteni, annak minden következményével együtt.

Hírdetés

Bugár szerint a koalíciós partnerének meg kell értenie, hogy az ĽSNS-szel folytatott tárgyalások hírére a Most-Hídnak reagálnia kellett, hiszen a párt mindig azt hangsúlyozza, hogy nem tárgyal és nem is szavaz együtt Kotlebáékkal. Így hát a Most-Hídnak nem maradt más választása, mint az, hogy tisztára mossa a nevét, és a nyílt szavazást támogassa.

– mondta.

A Most-Híd elnöke szerint azzal, hogy az első körben egyetlen jelöltet sem sikerült megválasztani, újabb lehetőség nyílik a tárgyalásokra. Ezután majd kiderül, hogy a koalícióban képesek-e még megállapodást kötni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »