Bugár nem tárgyal a Smer-rel, jobboldali kormány létrejöttét támogatja

A Most-Híd elnökségének mai döntése értelmében Bugár Béla nem vesz részt kormánykoalíciós tárgyaláson a Smer-SD elnökével, Robert Ficoval, pártja egy stabil jobboldali kormányt részesít előnyben.

 

“Számunkra egy stabil jobboldali kormányról való tárgyalás az elsődleges cél. A Smerrel való tárgyalásokra nem megyünk el,” nyilatkozta Bugár. Az elnökség értékelte ma a választási eredményeket. A párt 6,5 százalékot, ezzel 11 mandátumot szerzett.

 

A Most-Híd szerint nem normális, hogy a parlamentbe radikális és rendszerellenes erők is bekerültek.

 

A Smer-rel való együttműködést az SaS és az OĽaNO alapvetően kizárta. A Robert Fico vezette párttal való tárgyalásra nem megy el a #Sieť elnöke, Radoslav Procházka sem, és immáron a Most-Híd is elutasítja a találkozó lehetőségét.

 

Boris Kollár a Sme rodina vezetője kizárólag jobboldali kormányt támogat, bár vele Fico amúgy sem számolt. Az SNS-nél 50-50 százalék az együttműködés esélye. Mivel Procházka és Bugár is kizárja már a tárgyalás lehetőségét is, Robert Fico valószínűleg nem fog tudni kormányt alakítani.

 

Egyébként Andrej Kiska államfő holnap várja találkozóra Robert Ficot, és kész arra, hogy már a holnapi napon megbízza őt a kormányalakítással.

 

 

teraz.sk, körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »